BasisWeb
 
Neem contact op met BasisWeb

Hoger in zoekmachines?

Een mooie website is natuurlijk van weinig nut als deze maar door weinig bezoekers gevonden wordt. Een goede positie in de verschillende zoekmachines is dan ook onontbeerlijk voor uw website!

De meest gebruikte zoekmachine wereldwijd is Google, maar ook Yahoo en Bing zijn relatief grote spelers op de markt.

Hoe zorgt u ervoor dat uw website hoog scoort in de zoekresultaten? Dit is afhankelijk van vele factoren, zo kent Google ruim 200 factoren die van invloed zijn op de positie van een website. Een te lange lijst om hier te behandelen, maar enkele zeer belangrijke punten die de plek in de zoekmachine sterk beïnvloeden zijn:

De opbouw van de website
Zoekmachines zijn net mensen: ze houden van duidelijkheid. Als de code van een website bestaat uit een warboel aan codes raakt een zoekmachine het overzicht kwijt van wat wel en niet van belang is op een pagina. Bij het bouwen van een website houdt BasisWeb altijd rekening met de wensen van zoekmachines: overzichtelijke codes met duidelijke omschrijvingen van alle elementen die zich op de pagina bevinden. Zo wordt het een zoekmachine als Google makkelijker gemaakt om alle relevante informatie goed te kunnen indexeren.

Inhoud van de website
De teksten op uw website moeten relevant zijn met betrekking tot de zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden in zoekmachines. Wilt u graag gevonden worden op "website onderhoud", maar komt deze term en synoniemen daarvan in de teksten op uw pagina's nergens terug? Dan zal u ook nooit op deze zoekterm gevonden worden in zoekmachines. BasisWeb kan u adviseren bij het opstellen van een tekst die ook hoog gewaardeerd wordt door zoekmachines of deze geheel voor u samenstellen.

Links
Zoekmachines vinden het belangrijk dat een website ook te vinden is via andere websites: een link betekent dat een andere website de informatie op uw website de moeite waard vindt om te delen met haar bezoekers. En hoe bekender die website is (lees, hoe meer bezoekers en hoe hoger de score in zoekmachines) hoe meer waarde aan zo'n link wordt toegekend. Google maakt gebruik van het zgn. pagerank-principe: websites die hoog scoren in Google krijgen een hoge pagerank. Een link naar uw site vanaf een website met een hoge pagerank is meer van invloed op uw eigen rank dan een link van een onbekende website. Een link van een bekende, drukbezochte, website wordt dus (vanzelfsprekend) hoger gewaardeerd dan een link vanaf een website met gemiddeld 2 bezoekers per maand. Ook links vanaf websites in uw eigen vakgebied scoren hoger dan algemene websites. BasisWeb kan u helpen met het opbouwen van een relevante verzameling links van en naar uw website.

Heeft u een website die u graag beter wilt laten scoren in de zoekresultaten van Google of Bing? Of wilt u weten hoe u uw nieuwe website zoekmachinevriendelijk kunt inrichten? Neem dan contact op via info@basis-web.nl of 0541-296390 voor meer informatie en een vrijblijvende offerte!

Hoger in zoekmachines?


BasisWeb, dé specialist op het gebied van responsive webdesign, het geschikt maken van websites en webwinkels voor gebruik op verschillende media. Wij zorgen ervoor dat uw website goed te gebruiken is op zowel pc, tablet als mobiele telefoon!

BasisWeb
Berkstraat 13
7572 CA Oldenzaal
Tel. 0541-296390
Mob. 06-19755833
info@basis-web.nl
Twitter  Twitter  LinkedIn  Google+

BasisWeb internetdiensten Oldenzaal
Lokatie van BasisWeb in Oldenzaal